Vietnamesiske kartoffelkager | Mad

Ingredienser

Tilberedning

  1. Skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern. Læg de revne kartofler i et rent viskestykke, og pres al saften ud. Gentag over flere gange, så det er lettere at presse.

  2. Hak hvidløg og forårsløg fint. Bland kartofler, hvidløg, forårsløg, krydderier, mel, fiskesauce og æg sammen i en skål. Lad blandingen hvile i 15 minutter.

  3. Varm olien op i en sautérpande. Sæt en stor skefuld kartoffelblanding af på panden, og tryk den halvflad med bagsiden af skeen, så den ligner en flad frikadelle. Steg kartoffelkagen på begge sider, til den er gyldenbrun og knasende sprød. Form og steg alle kartoffelkagerne.

  4. Lad kartoffelkagerne dryppe af på flere lag køkkenrulle, og server straks med mynteblade på.