Vaffelpizza med spinat, tomat, rødløg og gedeost | Mad

Tilberedning

  1. Blend blomkål helt fint lidt efter lidt i en blender eller løghakker.

  2. Hæld herefter kålen i en skål og tilsæt æg, vand, mel, 1 spsk oregano og salt samt ost. Bundene kan sagtens laves uden ost, men det giver god smag og konsistens.

  3. Lad dejen trække i 5 minutter og fordel dejen med en ske i vaffeljernet, da den er lidt tykkere end normal vaffeldej. Put max 1-1,5 dl dej på, så bundene ikke bliver for tykke og bag mindst 8 vafler ud af dejen.

  4. Skær tomat og rødløg i tynde strimler, brug evt. et mandolinjern til løgene.

  5. Skær gedeosten i fine skiver og skyl spinaten.

  6. Pres hvidløg og bland det med olivenolie, salt og peber.

  7. Anret 8 vafler på 2 bageplader og pensl overfladen med hvidløgsolie (helt ud til kanten), fordel spinaten smukt ovenpå og herefter tomater og rødløg.

  8. Top med skiver af gedeost, salt og peber. Du kan selvfølgelig også tilsætte noget kød, f.eks. god mozzarella eller parmaskinke.

  9. Bag vaffelpizzaerne i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Top med frisk basilikum og servér.