Vaffel-sandwich med kål, hummus og avokado | Mad

Tilberedning

  1. Forbered dig dagen inden, og læg de tørrede kikærter til hummus i blød i en skål (sørg for at der er vand ca. 10 centimeter over kikærterne, så der er lidt at tage af).

  2. Dagen efter hælder du vandet fra kikærterne og koger dem i nyt vand i en stor gryde i en time. Lad dem afkøle med koldt vand i et dørslag. Alternativt; brug kikærter i dåse på selve dagen.

  3. Riv lidt skal af citronen og pres saften. Blend herefter kikærterne i en løghakker eller med en stavblender sammen med hvidløg, citron, olie, vand og tahin.

  4. Blend det hele godt sammen i et par minutter og tilsæt de øvrige krydderier og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere citron eller krydderier, hvis du er til en mere spicy hummus-udgave.

  5. Herefter laver du vaflerne. Riv squashen på et rivejern og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser.

  6. Rør dejen rigtig godt sammen og lad den stå og trække 5 minutter.

  7. Put olie på vaffeljernet, hvis du ikke har en slip-let. Fordel ca. 1,5 dl dej i vaffeljernet med en ske, da dejen er tykkere end normalt.

  8. Bag vaflerne og hold dem varme eller læg på bagerist til afkøling.

  9. Blend soltørrede tomater med olie og vand, så du får en fin puré.

  10. Riv kål, f.eks. på et mandolinjern og del avokadoerne og skær dem i fine skiver.

  11. Smør de 8 vafler med pesto, og læg fire af dem på et serveringsbræt.

  12. Placér kål ovenpå og så hummus, puré af soltørrede tomater, hummus og til sidst avokado. Læg de sidste 4 vafler skråt over som sandwich-overbolle, krydr med salt og peber og servér med det samme.