Muslinger med rødder & parmesandip | Mad

Ingredienser

Fritter og dip

Muslinger

Tilbehør

Tilberedning

  1. Fritter: Tænd ovnen på 220 grader.

  2. Skrub pastinakkerne, flæk dem, evt. flere gange, og vend dem med olivenolie og salt.

  3. Bred dem ud på bagepapir og steg dem i den varme ovn.

  4. Bag pastinakkerne møre, ca. 25 minutter. Afslut gerne med grill.

  5. Parmesandip: Rør yoghurt med parmesan og eddike. Smag til med lidt fint revet hvidløg og salt.

  6. Muslinger: Skræl eller skrub gulerødderne.

  7. Snit hvidløg, fennikel og gulerødder i tynde skiver.

  8. Skrub imens muslingerne og kassér de muslinger der ikke lukker sig, når du banker dem let med bordet.

  9. Sautér muslinger, gulerødder, hvidløg og fennikel i lidt olie i en stor, varm gryde i 0,5-1 minut.

  10. Kom hvidvin ved og lad det koge op. Tilsæt lidt vand, læg låg på og lad muslingerne dampe i yderligere 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig. Ryst gerne gryden undervejs.

  11. Servér dampede muslinger med pastinak-fritter og parmesandip.