Let dampet torsk og østersemulsion med brunet smør | Mad

Tilberedning

  1. Mix sukker, salt og det meste a dilden samme i en foodprocessor og drys lidt jævnt ud over torsken. (gem resten)

  2. Rul torsken stramt op i film og put det i køleskabet i 2 timer. Rullerne skal ca. have 5 – 7 cm i diameter. Måske fileten skal deles, hvis det skal passe med tykkelsen.

  3. Varm rullerne op til ca. 50 grader i 30 min. Dette kan gøres i vandbad eller i ovn.

  4. Nu skal fisken blot tages ud 1-2 timer før den skal serveres til optøning.

  5. Østersmayo: Æggene koges i 4 minutter og køles af i isvand.

  6. Østersne åbnes og saften gemmes. Selve kødet puttes 20 sek. i det kogende vand efter æggene. Men kun ultrakort.

  7. De kolde æg pilles og blendes med salt, østers og æbleeddike

  8. Tilsæt det brunede smør, der er kølet til under 40 grader varmt.

  9. Tilsæt olien og ret så konsistensen med østerssaft. (Husk at smørret kommer til at gøre, at mayoen stivner lidt, så den må godt være til den tynde side.

  10. Put i sutteflaske eller sprøjtepose

  11. Ved servering: Skær rødbede silketyndt og put i isvand

  12. Skræl og skær agurk i 2-3 cm tykke skiver og udhul dem for kerner – Gem skrællerne

  13. Blend skræller med resten af sukker-salt-dild blandingen fra torsken og sigt væsken fra, efter du har blendet.

  14. Vend nu agurkerne i denne væske og lad det trække i 5 min.

  15. Skær torsken i tykke skiver a ca. 5-8 cm

  16. Anret torsk og agurk ved siden af hinanden med emulsion fyldt i agurkerne. Pynt med sprød rødbede vendt med lidt citron og olivenolie hist og her og drys med karse.