Langtidsstegt lammebov | Mad

Tilberedning

  1. LAMMEBOV: Rids lammet på over og under siden.

  2. Bland nu 3dl græsk yoghurt med karry, hvidløg, ingefær og soja.

  3. Gnid nu lamme boven godt ind i yoghurt marinaden, og lad lammeboven marinere i min. 12 timer.

  4. Steg nu lammeboven på en rist med en bradepande med vand i ovnen ved 120 grader i 2 timer, dernæst i 30 min. ved 200 grader. Steg lammeboven til den er flot gylden og sprød. Lad nu lammeboven trække i 20 min.

  5. Imens laves saucen. Det er vandet fra bradepanden, der koges ned sammen med lidt frisk yoghurt.

  6. Nu skæres lammeboven ud og saucen hældes. Lammeboven er nu klar til servering.

  7. ASPARGES: Vask og skræl begge typer asparges.

  8. De hvide asparges koges i et par min. til asparges er møre. Når de er færdigkogte, vendes de med lidt smør, salt, citronskal, citron saft og fennikel toppe.

  9. De grønne asparges steges i lidt olie og smør på en pande. Når de er møre, vendes radicchiosalaten i, og der smages til med salt, peber, citronskal og saft.

  10. Begge typer asparges er nu klar til servering.

  11. LØG OG FRIGGITELLI: Løg og friggitelli vaskes godt.

  12. Løg og friggitelli steges nu på en pande i olie ved høj varme.

  13. Når løg og friggitelli er færdige efter ca. 3 min., vendes salvie i, og der smages til med salt og peber. Herefter vendes rucola i, og de er klar til servering.