Klassiske tarteletter | Mad

Ingredienser

Fyldet

Tilberedning

  1. Kyllingelårene vaskes og kommes i en gryde med 2 liter koldt vand.

  2. De øvrige ingredienser renses og skæres i passende størrelser.

  3. Kyllingerne koges til de er møre ved lav varme og skummes af løbende for urenheder.

  4. Kyllingerne nedkøles i lagen.

  5. Kyllingerne tages op og plukkes fri for skind og ben i så store stykker så muligt.

  6. Bouillonen varmes op igen og sigtes igennem en fin sigte og derefter koges ned til 1 liter.

  7. Smør smeltes ved svag varme, mel tilsættes det smeltede smør og røres godt sammen indtil der dufter af bagte småkager.

  8. Derefter tilsættes hønsebouillon og lidt af aspargesvandet under omrøring.

  9. Der justeres med fløde indtil opbagningen har en cremet konsistens.

  10. Hønsekødet og aspargessnitter vendes forsigtigt i den cremede opbagning og koges lige så stille igennem i et par minutter.

  11. Tarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader i alm. ovn med bunden opad ca. 5 minutter.

  12. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i og serveres.

  13. Tarteletterne pyntes med stjerneskåret tomat og persille.