Chokoladecreme | Mad

Ingredienser

Creme

Krokant

Tilberedning

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.

  2. Smelt chokoladen.

  3. Varm mælk og glukose op til ca. 70 grader og tilsæt den drænede, udblødte husblas.

  4. Bland mælken i lidt ad gangen. Rør det hele godt sammen indtil du får en skinnende, luftig creme.

  5. Gå ikke i panik, hvis det begynder at klumpe, bliv ved med at tilsætte mælk og rør godt rundt.

  6. Lad cremen afkøle til ca. 35 grader. Tilsæt derefter fløden og rør rundt. Held på et glas

  7. Kom sukker på en pande og smelt det gyldenbrunt.

  8. Tilsæt hasselnødderne, kakao nibs og lad panden blive på varmen indtil karamellen er en smule mørkere.

  9. Hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad det køle af. Brug en kniv eller en blender til at hakke nougatinen.

  10. Skræl og skiv bananer i tykke stykker.

  11. Tør stegepanden med et stykke køkkenrulle og tilsæt smør og sukker på medium høj varme, brug en træske til at blande og lad sukkeret smelte og tilføj derefter bananer i et tyndt lag.

  12. Tilsæt rom eller malibu-likør og lad det boble lidt.

  13. Begynd derefter at vende bananskiverne over en ad gangen.

  14. Kog indtil bananerne er let brune. Ca. 2 til 3 minutter.

  15. Hæld chokoladecreme i et glas og lad det køle af. Tilføj så de karameliserede babanaer og drys med krokant på toppen.