Brand-varm kærlighed | Mad

Ingredienser

Mos

Topping

Chiliolie

Tilberedning

  1. Mos: Skræl rødderne og skær dem i meget store klodser.

  2. Kog dem i usaltet vand til de er helt møre.

  3. Dræn vandet fra dem og kom dem tilbage i gryden.

  4. Lad dem dampe tørre under låg.

  5. Mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser.

  6. Pisk smør, mælk og salt i.

  7. Parmaskinke: Rist imens parmaskinken sprød på en varm pande. Dryp den af.

  8. Topping: Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

  9. Kom dem i isvand og sæt dem i køleskab til servering.

  10. Dryp dem godt af og vend dem med hakket dild, purløg og eddike lige inden servering.

  11. Chiliolie: Rør det hele sammen til chiliolien.

  12. Servering: Anret mosen med parmaskinken, top med rødbeder og urter og dryp med chiliolie. Servér straks.

  13. TIP: Chiliolien kan undlades!